خبرگذاری حکومت نظامی

ماهرانه در جنگ است ناخدای استبداد با خدای آزادی

رئیس اسبق سازمان مدیریت: اقتصاد را آتش‌می‌زنند و می‌خواهند با دلار آن را خاموش کنند!

with one comment

satarifar(بسیار بسیار بسیار مهم است لطفن با دقت بخوانید)

رييس اسبق سازمان مديريت و برنامه‌‏ريزي کشور در گفت‌‏وگو با خبرنگار ايلنا در پاسخ به اين سؤال که کاهش قيمت نفت چه تأثيري بر اقتصاد ايران در سال آينده خواهد گذاشت، اظهار داشت: با توجه به اينکه سال آينده انتخابات در پيش داريم، نقل و انتقالات در قدرت نوعي بي‌‏ثباتي ايجاد خواهد کرد، ضمن اينکه دولتي که سه سال عادت کرده که خرج او بيشتر از دخلش باشد، سال آينده سال بسيار خطرناکي را پيش رو خواهد داشت.

ستاري‌‏فر با بيان اينکه دولت مطابق قانون برنامه چهارم در تنظيم بودجه‌‏هاي سنواتي عمل نکرد، تصريح کرد: اگر در دوران طلايي افزايش قيمت نفت درآمدهاي حاصل از فروش نفت به حساب ذخيره ارزي واريز مي‌‏شد و حکم برنامه چهارم توسعه که براي سه سال 85 ،86 و 87 مجموعاً 48 ميليارد دلار ارز در بودجه هزينه مي‌‏کرد، امروز بايد در حساب ذخيره ارزي 150 ميليارد دلار پول ذخيره مي‌‏شد، در حالي که اين رقم براساس گزارش بهمن ماه سال گذشته بانک مرکزي 6/14 ميليارد دلار بوده است. دولت ظرف سه سال گذشته 197 ميليارد دلار نفت فروخته است و همه آن را مصرف کرد در حالي که بر اساس برنامه چهارم بايد در سال 84 حدود 15.2، در سال 85 حدود 15.6 و در سال 86 حدود 16.3 ميليارد دلار ارز هزينه مي‌‏کرد.
معاون رييس دولت اصلاحات با اشاره به اينکه دولت سيد محمد خاتمي هنگام تحويل دولت در شهريور 84 به ميزان 6/14 ميليارد دلار در حساب ذخيره ارزي پس‌‏انداز کرده بود، يادآور شد:مقايسه گزارش بهمن 86 بانک مرکزي با مستندات مربوط به حساب ذخيره ارزي در شهريور 84 نشان مي‌‏دهد که دولت نهم تمام درآمدهاي حاصل از فروش نفت در سه سال گذشته را خرج کرده است.
او اضافه کرد: ايران تنها کشور عضو اوپک است که ريالي از افزايش قيمت نفت که تا حدود 150 دلار هم رسيد، ذخيره نکرده است؛ در حالي که کشورهاي عضو اوپک هرکدام به فراخور خود از اين افزايش‌‏ها پس‌‏انداز کردند.ژ
او اذعان داشت: حاصل سه سال خرج مستانه، کار را به جايي رسانده که حتي اگر سال آينده قيمت نفت ثابت بماند، زخم‌‏هاي کاري که به اقتصاد زده شده را نمي‌‏توان با نفت 100 دلاري اصلاح کرد. مهمترين استناد آن اين است که دولت امسال مجبور است حداقل 15 ميليارد دلار را براي واردات کالاي کشاورزي اختصاص بدهد. اين درحالي است که در پايان برنامه سوم خودکفايي گندم را جشن گرفتيم و در شکر به سوي خود کفايي حرکت مي‌‏کرديم.
رييس اسبق سازمان مديريت و برنامه‌‏ريزي کشور با بيان اينکه امسال بهاي مواد غذايي در دنيا گران شده، خاطرنشان کرد: در سال جاري حدود 12 ميليارد دلار کالاي کشاورزي وارد شده است. اگر نفت گران نشود، پول تامين مواد غذايي در سال آينده از کجا تامين مي‌‏شود؟
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به اينکه واردات بي‌‏رويه ضد اشتغال است، گفت: ديروز پنبه کاري و چغندرکاري از بين رفت، امروز محصولات ديگر از بين مي‌‏رود. اين شرايط درست مثل اين است که گوشه‌‏اي از اقتصاد آتش بگيرد و آتش‌‏نشاني که دولت باشد، بخواهد اين آتش را با دلار خاموش کند.
دکتر ستاري‌‏فر در ادامه با اشاره به مصاحبه اخير رييس جمهور عنوان داشت: آقاي رييس جمهور در مصاحبه اخير خود اعلام کردند به اندازه سه سال ذخاير ارزي داريم. در حالي که اين ذخاير ارزي مال دولت نيست و متعلق به بانک مرکزي است که پشتوانه اقتصاد کشور است.
وي ادامه داد: اگر دولت بخواهد رويه سه سال گذشته خود را در اقتصاد همچنان دنبال کند، با کاهش بهاي نفت در سال آينده نمي‌‏توان کشور را با 80 ميليارد دلار ارز اداره کرد، در نتيجه دولتي که دلار نفت نداشته باشد، ناچار است به سراغ حساب‌‏هاي بانک مرکزي برود و يا با چاپ اسنکاس بر بحران نقدينگي موجود دامن بزند.
ستاري‌‏فر تصريح کرد: در طول برنامه سوم بخش خصوصي التماس مي‌‏کرد که بانک مرکزي به او دلار بفروشد تا کالاي واسطه‌‏اي يا سرمايه‌‏اي وارد کند. امروز کار به جايي رسيده که دولت به بخش خصوصي التماس مي‌‏کند که دلار بخرد، چون ريال نياز دارد.
او با بيان اينکه از اين مثال‌‏ها مي‌‏توان عمق فاجعه را فهميد، تاکيد کرد: دولت در حقيقت براي بخش خصوصي جاذبه واردات ايجاد مي‌‏کند.
معاون رييس دولت اصلاحات در پايان گفت: پولي که در سه سال عصر طلايي نفت بدست آمد، به جاي آنکه صرف توسعه و رشد اقتصادي شده يا پشتوانه بخش خصوصي قرار گيرد، هزينه شد؛ همانند جيرجيرک‌‏ها که درفصل بهار و تابستان دنبال عيش خود هستند و فقط مصرف مي‌‏کنند، ما پول عصر طلايي نفت را مصرف کرده‌‏ايم.

Written by State-of-Siege

24 اکتبر 2008 در 11:54 ب.ظ.

نوشته شده در اقتصاد به سبک ایرانی

یک پاسخ

Subscribe to comments with RSS.

  1. باعث تاسفه

    سروش

    25 اکتبر 2008 at 2:45 ب.ظ.


بیان دیدگاه